Jeugdplan nieuwsoverzicht
KNHB Trainingsassistent

KNHB Trainers@ssistent

Op 3 februari 2007 tijdens het Nationaal Hockeycongres lanceert de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond de “KNHB trainings@ssistent ”. Een digitale trainingsbibliotheek gebaseerd op de reeds bestaande Shell Jeugdtrainingsmap. Deze digitale trainingsbibliotheek, mede mogelijk gemaakt door een meerjarendonatie van de Rabobank en Shell, biedt op een laagdrempelige en innovatieve manier ondersteuning aan alle trainers, coaches en spelers. Hiermee is de KNHB de eerste sportbond die haar oefenstof op zo’n grote innovatieve schaal ter beschikking stelt aan alle hockeyliefhebbers. De KNHB trainings@ssistent is via deze link toegankelijk en bevat een keur aan oefenstof, ingedeeld naar leeftijdscategorie.

Door middel van bewegende animaties zijn er in deze bibliotheek 750 verschillende oefeningen en ruim 100 technische vaardigheden te raadplegen. Voor de technieken hebben de internationals Jeroen Delmee, Teun de Nooijer en Guus Vogels model gestaan. De bibliotheek van de KNHB trainings@ssistent is makkelijk te actualiseren en biedt de mogelijkheid om bij aangepaste regels nieuwe animaties te laten zien.

De KNHB trainings@ssistent is een hulpmiddel dat zorg moet dragen voor de verbetering van de kwaliteit van de spelers, trainers en coaches. Door het programma kunnen trainers nu snel en goed trainingen voorbereiden en kunnen zij zich vooral richten op het verhogen van de kwaliteit van de spelers en het team. Daarnaast is het voor de jeugd leuk en leerzaam om de technische animaties thuis te bestuderen.

Ga terug naar het overzicht